Merkkipäivät

MERKKIPÄIVÄT

Ehkä kuva ei niin teknisesti ole onnistunut, mutta Liiton ampumakisoihin osallistuneet huomaavat kyllä kuvassa jotain tuttua.. Näinhän se onkin, yhdistyksemme ampumavastaava ja kohtalaisen menestyneen joukkueen johtajana toimiva Tapio Riihiluoma saavutti 2016 elokuussa 60v pyykin.

Tapion joukkueen johtajuuden aikana yhdistys, tai yhdistyksen ampumajoukkue, lienee noussut liiton historian menestyneimmäksi joukkueeksi! Ikään kuin Tapion 60. juhlavuoden kunniaksi FP-joukkueemme voittivat Y ja Y50 mestaruudet, ja lisäksi Y50 hopean. Tapion auktoriteettia tehtävässä kuvaa se, että vasta taulukisan jälkeen hän katsoo, mikä on kenenkin päivän kunto ja kertoo, kuka ampuu missäkin FP- joukkueessa.  Sen jälkeen on alkanut joukkueen jäsenten keskittyminen omaan suoritukseensa ilman turhia neuvotteluja. Kun Liiton kalenterissakin kisa on Liiton FP-kisa, niin menestys taulukisassa on ollut kiva lisä, mutta oikeasti siinä vain on kohdistettu aseet ja punnittu miehet.

Tapion omaa rutiinia harrastukseen kuvatkoon se, että nyt vasta toisena vuonna kaihileikkauksen jälkeen, hän ampui Liiton kisoissa Vekaralla henkilökohtaisen kisan hopealle, pisteen voittajalle hävinneenä ja samoin joukkueessaan Y50 FP-kisan hopealle. Tapion joukkueessa ampui hänen lisäkseen myös toinen Y60 sarjalainen, joka ehti täyttää 65v ennen kisaa. Voittajajoukkue, kuten muistamme, sekin omia miehiä, oli rehti Y50 joukkue.

Toivomme Tapion jaksavan meidän ”perähän kattottavien” kanssa vielä useita vuosia!

——————-

MPK:n KOTU päällikkö Maija Haanpäätä yhdistyksen puolesta onnittelemassa Pajalan Heikki ja Ojalan Jari. Maijalle tuli elokuussa vuosia täyteen juuri ja juuri juhlien edellyttämä määrä!

kuva 6

—————————

Yhdistyksen kunniajäsen Hans Olin (pitkäaikainen taloudenhoitaja) täytti 80 v. Oravaisissa.

————————–

Heikki Laukkonen 60 vuotta (07.07.2003)

Pohjanmaan Rauhanturvaajien jäsen Heikki Laukkonen täyttää 60 vuotta 7.7.2003. Heikki syntyi Ala-Härmässä 7.7.1943. Rauhanturvatehtävissä hän on palvellut asemestarina Kyproksella vuosina 1972 – 1973. Reservin arvoltaan Heikki on sotilasmestari. Heikki Laukkonen on palvellut puolustusvoimissa aseteknikkona 12 vuoden ajan. Vuodesta 1974 lähtien hän on toiminut matkailualalla eri puolilla Suomea. Heikki on siviiliammatiltaan yrittäjä. Hän on muun muassa luotsannut Pitkä-Jussi-nimistä ravintolaa Kurikassa reilun 15 vuoden ajan.

Tätä nykyä Heikki vastaa suomalaisten rahoittajien omistaman matkailuyrityksen, Villa Andropoffin markkinoinnista ja myynnistä Pärnussa Virossa. Villa Andropoff on rakennettu vuonna 1986 silloiselle Neuvostoliiton johdolle vapaa-ajanviettopaikaksi. Nykyisin tämä merenrannalle sijoittuva rakennuskompleksi tarjoaa esimerkiksi majoitus- ja ravintolapalveluja viikkolomaosakkeiden muodossa. Kompleksin yhteyteen rakennetaan parhaillaan 80 hehtaarin suuruista golfkenttää.

Heikki on ollut mukana rivijäsenenä sinibarettitoiminnassa vuodesta 1973 eli rauhanturvatehtävistä kotiutumisestaan lähtien. Alkuun hän otti osaa Vaasassa järjestettyihin sinibarettitapaamisiin. Pohjanmaan Rauhanturvaajien toiminnan käynnistyttyä hän on ottanut osaa yhdistyksen toimintaan muun muassa järjestämällä sinibareteille tapahtumia johtamassaan ravintola-alan yrityksessä. Näistä tapahtumista, esimerkiksi viini-illoista ja kreikkalaisista illoista, ovat saaneet nauttia useammankin sinibarettiyhdistyksen jäsenet. Eri puolilla Suomea työskennellessään Heikki on ottanut osaa myös sikäläisten sinibarettiyhdistysten toimintaan. Heikin sosiaalinen persoona tunnetaankin Pohjanmaan lisäksi ainakin Rovaniemellä ja Jyväskylässä.

Heikki Laukkonen harrastaa valokuvausta, matkailua ja golfia. Hänellä on vaimo ja neljä lasta. Mitä mies sitten tekeekin, tekee hän sen omien sanojensa mukaan täysillä. ”Mitä luvataan, se tehdään, ja mahdollisimman hyvin. Perhe on se perusta, josta eletään. Perheen hyvinvointi on edellytys onnistumiselle muilla elämänsektoreilla.” Heikki väittää. Miehen sanat todistanee oikeiksi muun muassa se seikka, että syntymäpäiväsankari tavoitettiin haastateltavaksi Pariisista, jonne hän oli vienyt vaimonsa yllätysmatkalle – 25-vuotisen yhteisen taipaleen kunniaksi.

————————–